Vask af campingvogn


Det kan for mange virke som en uoverskuelig opgave at vaske sin beskidte campingvogn, der har stået udenfor hele vinteren. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at campingvogne generelt har et flair for at samle masser af snavs og grønne alger på sine store hvide overflader. Man kan derfor hurtigt køre træt i det, hvis man ikke kender teknikken bag en god campingvognsvask.


Det skal du bruge: 

En lang børste, en lille børste, opvaskebørste, stige, vandslange og sæbe

Vær opmærksom på, at opvaskebørsten godt kan ridse på blanke overflader!

Så simpelt er det:
1. Vask taget
2. Vask siderne
3. Vask vinduerne


1. Vask af taget


Det er vigtigt at vaske taget først, så skidt og snavs ikke kan løbe ned over siderne senere hen. Tag et hjørne af gangen, så du kan vaske ordentligt over hele taget. Start med at skylle campingvognen, og skrub med sæbe. Slut igen af med at skylle campingvognen. Vi bruger altid en stige, når vi skal vaske taget, og vil ikke anbefale folk at gå på taget, da man hurtigt kan glide på den glatte overflade.  


2. Vask af siderne


Brug samme metode som ved taget. Det er vigtigt, at man starter med at skrubbe øverst, så det beskidte vand ikke kan løbe ned på det afvaskede område. Vi bruger en opvaskebørste til at komme ind i små sprækker ved håndtagene, og en lille børste, hvis der skal lægges lidt knofedt i. Er campingvognen meget beskidt, sprøjter vi Ren Fritid direkte på, og lader det sidde i to minutter. Dette er med til at opløse, så du nemmere kan få det af uden at svede. Vi bruger aldrig børsten til at vaske vinduerne med for at undgå nogle former for ridser.  


3. Vask af vinduerne.


Der kan hurtigt komme små hvide kalkpletter på vinduerne efter en vask. Det kan dog fjernes hurtigt med den rigtige teknik. Vi bruger altid et viskestykke og en spray med sæbe, når vi skal rengøre vinduerne. Vi sørger for at skrubbe godt med viskestykket på for- og bagsiden. 


Hvilket vaskemiddel er bedst?

Det er ofte den helt store diskussion, hvilket vaskemiddel der er bedst. Vi afprøver løbende nye sæber, men har endnu ikke fundet en, som har ændret vores valg. Den vi bruger, og som vi har brugt i adskillige år er "Ren Fritid". Vi synes den fjerner snavs og alger mest effektivt, og voksen er med til at gøre den mere modstandsdygtig over for skidt. 

Damsgaards CaravanCenter  |  Funder Bakke 53  |  8600 Silkeborg  |  86 82 58 26  |  info@damsgaardscaravancenter.dk
æ